2020. január 21., Ágnes

Már 41 fok felett!


ICI Interaktív Zrt. - 2017. augusztus 5., szombat, 00:38

AZ ICI Interaktív Meteorológia az alföldi Csanyteleken működő mérőállomásának hőmérője augusztus 4-én árnyékban 41,4 fokot mutatott! Vajon megdőlt napi melegrekord?

Az ICI Interaktív Meteorológia Csanyteleken működő mérőállomásának hőmérője augusztus 4-én, péntek délután 41,4 fokot mért árnyékban, miközben országszerte afrikai forróság tombolt. 

2017 augusztusában Magyarországon az elmúlt évek legerősebb hőhullámát éljük, csaknem egy hetes hőségriadó van érvényben, és még több napig tart a rendkívüli meleg.  érvényben.

A napokban több hőmérsékleti rekord is megdőlt!

Augusztus 3-án hajnalban megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet országos és budapesti rekordja. A János-hegyen 25,1 fok alá nem hűlt a levegő. 

Augusztus 4-én, pénteken megdőlt a fővárosi melegrekord: Újpesten a legmelegebb órákban 39, 7 fokot mértek! A korábbi rekord 1921-ből származott, akkor 36,7 Celsius-fok volt a fővárosi csúcsérték.

Augusztus 3-án megdőlt az országos melegrekord: Békéssámsonban 40,1 fokig melegedett a levegő! A korábbi rekord 1927-ből származott, akkor kereken 40 fokot mértek Jászberényben.

A napi maximumhőmérsékletek átlagosan 35 fok körül vagy afelett alakultak a napokban.

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőállomása által mért hőmérsékletek 2017. augusztus 4-én, délután 2 órakor. Az alföldi Csanyteleken mértük a legmelegebbet: 41,4 fokig melegedett a levegő!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat