2018. július 22., Magdolna

Locsolóautók hűtik a budapesti utakat


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 30., szombat, 14:08

A főváros locsolóautókkal és ivóvízosztással enyhíti a budapestiek hőség okozta kellemetlenségeit. A fürdők meghosszabbított nyitvatartással dolgoznak.

Az országos tiszti főorvos szombat 00 órától szerda éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az ország egészére, a Fővárosi Közterület -fenntartó Zrt. ezért erre az időszakra életbe léptette  az ún. havaria tervet. Ennek értelmében mintegy 20 locsolóautó segítségével locsolják a főváros fő és tömegközlekedési útvonalait, a villamossíneket, illetve a lakótelepet környékét, ezzel is csökkentve a lakosok hőérzetet.

A Fővárosi Vízművek Zrt. emellett vízosztó állomásokat állított fel a főváros legforgalmasabb pontjain. A Deák és a Kossuth téren egész nap, a Blaha Lujza és a Széll Kálmán téren pedig 11 és 16 óra között kaphatnak ingyen vizet a járókelők.

Meghosszabbított nyitvatartással várja a hűsölni vágyókat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 13 fürdőegysége, ahol szintén ballonból osztanak vizet a nagy hőségre való tekintettel.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat