2020. február 20.,

Locsogni fog a karácsony


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 19., szerda, 13:38

Alig pár nap van hátra karácsonyig, és egyre inkább úgy tűnik, hogy csak északkeleten marad esély a fehér ünnepkezdetre.

A legfrissebb számítások szerint vasárnap egy erős melegfront érkezik, ami a kora reggeli óráktól egyre többfelé okoz majd csapadékot. A Dunántúlon a csapadék zöme már eső, illetve havas eső, hó formájában hullik majd, bár reggel-délelőtt elsősorban az északi tájakon hó is lehet, ami átmenetileg maradhat csak meg. A főváros térségében késő délutánig várhatóan hó fog esni, majd ezt ónos eső, esetleg havas eső válthatja fel. A Duna-Tisza közének déli részén ónos eső, illetve eső valószínű, akárcsak a Dél-Alföldön a késő délutáni óráktól. Az ország északi és északkeleti tájain havazásra van kilátás, de este már az Északi-középhegységben is megkezdődik a halmazállapot-váltás, ami éjszaka egyre nagyobb területre terjed ki. Elsősorban északkeleten van tehát van esély arra, hogy 24-ére némi hó, jég még maradjon, de itt is gyors olvadással kell számolni.

Az ünnepek alatt folytatódik az enyhülés, karácsony napjain nyugaton, délnyugaton több fokkal meghaladhatja a hőmérséklet a 10 fokot is. Szerdától aztán ismét a hidegebb légtömegek nyernek teret, egy szerdán érkező hidegfront mentén még akár zivatarok is kialakulhatnak.

Karácsonyi zivatarokra egyébként legutóbb 3 évvel ezelőtt volt példa. 2009. december 25-én, miután napközben szokatlanul enyhe idő köszöntött be, és megdőlt a napi országos melegrekord is (Sellyén 21,8 fokig emelkedett a hőmérséklet, sőt, ugyanitt 23-án is rekord meleget mértek 18,5 fokkal), a késő délután-este folyamán egy hidegfront vonult át az országon, amelyet több helyen kísértek zivatarok.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat