2018. augusztus 17., Jácint

Lehangoló, borús időjárás következik - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 14., hétfő, 11:30

A hét elején többnyire marad a borús idő, elszórtan kisebb havazás nehezítheti a közlekedést. Lehangoltság, rossz közérzet jelentkezhet az időjárásra érzékenyek körében.

Hétfőn nem várható fronthatás, marad a hideg, borongós időjárás, csak délelőtt fordulhatnak elő hosszabb-rövidebb napos időszakok. Lehangoló téli időjárás várható, sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, aluszékonyság, fejfájás. Ilyen időjárási helyzetben támogassuk immunrendszerünket fokozott C-vitamin bevitellel, és fogyasszunk vasban gazdag élelmiszereket is, például húsféléket. A C-vitamin segíti a vas hasznosulását, a vas pedig segíthet leküzdeni a késő téli, kora tavaszi időszakban jelentkező fokozott fáradékonyságot.

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.

Kedden kettős fronthatás várható, és ez térbeli kettősségben jelentkezik majd, vagyis keleten a naposabb időben a melegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek, fejfájásra, vérnyomás emelkedésre számíthatnak az ott élők a megélénkülő szélben. A nyugati megyékben a hidegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek, reumatikus fájdalmakat erősíthet a vegyes halmazállapotú csapadék. Azok, akik hosszabb útra kelnek, többféle hatással is találkozhatnak út közben, és ez igencsak kimerítheti a szervezetet. Ajánlott óvatosabban vezetni, és több pihenőt beiktatni egy-egy hosszabb út során.

Szerdán kettősfronti hatás terheli a szervezetet, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Nem kíméli a frontérzékenyeket az időjárás a továbbiakban sem. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetjük a télies időjárás okozta panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat