2018. szeptember 21., Máté

Lecsófesztivál és parasztolimpia a hétvégén


ICI Interaktív Zrt. - 2011. szeptember 5., hétfő, 09:22

Szeptember első hétvégéjén két városban is fesztivállal hódolnak népszerű ételünk, a lecsó előtt, és akár parasztolimpián is megmérettethetjük magunkat.

A magyar konyha egyik hagyományos és legismertebb fogása a lecsó. A paradicsomos-paprikás alapú eledel a nyári hónapok klasszikus étele, így nem véletlen, hogy ebben az időszakban sorra rendezik hazánkban a lecsófesztiválokat. Szeptember első hétvégéjén is ellátogathatunk ilyen gasztronómiai rendezvényekre.

A főváros közeli Gyömrőn szeptember 3-án kerül megrendezésre a II. Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál. A lecsófőző verseny mellett számos táncos és színházi előadással szórakoztatják a nagyérdeműt, de lesz többek közt íjász, solymász és vadász bemutató, kirakodó vásár és lovaskocsikázás is, a nap végén pedig utcabálon vehetnek részt a kilátogatók. A gasztronómia szerelmeseit bor- és pálinka különlegességekkel, helyben sütött hagyományos magyar ételekkel várják, de megkóstolhatnak különleges sajtokat, lekvárokat, mézeket is.

A fesztiválon második alkalommal kerül megrendezésre a vicces falusi szokásokra, hagyományokra épülő Parasztolimpia. A versenyre 5 fős csapatokat várnak (előzetes nevezéssel), amelyek például farönk hasogatásban, kukoricamorzsolásban, gumicsizsma hajításban, létrafutásban vagy épp csirkefogásban mérhetik össze tudásukat. A győztes csapat elnyeri az óriás vándorkupát és a 2011. Legnagyobb Parasztjai címet. Aki nem kíván aktívan részt venni a versenyszámokban, az nézőként élvezheti a programokat egy igazán kellemes, tóparti környezetben.

Aki inkább az alföldi vidéket részesíti előnyben, az szeptember 2-3. között a Szentesi Lecsófesztiválra látogathat el. Itt is számos könnyű zenei koncerttel, táncbemutatókkal, gyermekprogramokkal várják a közönséget, lesz szalonnasütés és lecsófőzés, és lehetőség nyílik kóstolásra is. A rendezvényt tűzijáték zárja.

És akkor pár szót a várható időjárásról. Pénteken borongós idő ígérkezik, és ekkor többször záporok, zivatarok zavarhatják meg a szabadtéri programokat, szombaton azonban az ország döntő részén már száraz, napos időre van kilátás. A hőmérséklet a kellemes 24, 30 fok között alakul.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat