2020. február 24., Szökőnap

Látványos felvételek az űrből


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 29., csütörtök, 09:05

Nézze meg a látványos képeket a Nagy Tavak legsekélyebbikéről, illetve a Mariana-szigetek egyik legaktívabb vulkáni tagjáról!

Az alábbi, a Nemzetközi Űrállomásról készült felvétel a Mariana-szigetcsoport egyik tagját, Pagan szigetét ábrázolja, amint gőzfelhő tör elő az azonos nevű, északibb tűzhányóból.  Pagan szigetét valójában két rétegvulkán alkotja, amelyeket egy földnyelv köt össze, és vulkáni tevékenység szempontjából a térség egyik legaktívabb szigete. A kitörések többnyire az északi vulkánt jellemzik és gyengék, ám 1981-ben például teljesen ki kellett üríteni a szigetet.


Pagan szigete 2012. március 6-án.

Az aktivitás hátterében az áll, hogy a Mariana-szigetek a Csendes-óceáni- és a Fülöp-lemezek szubdukciós zónája mentén húzódnak, így a lemeztektonikai mozgások miatt a térségben gyakoriak a földrengések, vulkánkitörések.


Pagan szigete egy másik szögből (2007. január 11.)

Március 21-én a Nagy Tavak egyikéről, az Erie-tóról is készült egy látványos felvétel a NASA Terra műholdja révén. A zöldes elszíneződés üledék-lerakódások és az enyhe időben bekövetkezett algavirágzás eredménye. Az Erie a legsekélyebb az 5 tó között, így az erős szél és az általa keltett örvények és áramlatok fel tudják kavarni a vizét. Az iszapos tófenék gazdag kvarc sókban és a mészkőből származó kalcium-karbonátban.  


Erie-tó 2012- március 21-én.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat