2018. szeptember 24., Gellért

Különleges természeti jelenség az USA-ban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. december 1., vasárnap, 15:30

Egy észak-dakotai folyó felszínén forgó jégtáblát filmezett le egy arra járó vadász. Az egyedülálló jelenséget a környezeti hatások hozták létre.

Pár nappal ezelőtt egy észak-dakotai vadász fedezte fel a különleges természeti jelenséget. A Sheyenne folyó felszínén egy több mint 15 méter átmérőjű, szinte tökéletesen kör alakú hóval borított jégtábla forgott.

Az amerikai meteorológusok és hidrológusok tájékoztatása szerint valószínűleg egy, a folyóban forgó örvény és a felette lévő fagyos, sűrű levegőből kifagyó víz együttesen hozták létre a jégtáblát. Ehhez az kellett, hogy a térségben aznap rekord magas légnyomást mértek, alig volt légmozgás, a hideg levegő pedig elkezdte megfagyasztani a folyó vizét. Mivel a víz még viszonylag meleg volt, a fagyás lassan zajlott, a növekvő jégtáblát pedig elkapta egy örvény.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat