2018. július 22., Magdolna

Közeledik a tavaszias idő, fáradékonyabbak lehetünk – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 8., kedd, 11:35

Lassú enyhülés következik keddtől, így a hét végére már igazi tavaszias, változékony időjárásban lehet részünk. Addig azonban gyenge melegfronti hatással kell megküzdenünk.

Kedden gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, napos, száraz időre van kilátás. Főként keleten növekedhet meg időnként a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. A napsütésnek kedvező élettani hatásai vannak, sokat javít közérzetünkön. Pár fokot emelkedik a hőmérséklet, az enyhülő időben fáradtságot tapasztalhatunk. Fogyasszunk magas vastartalmú ételeket, például vörös húsokat, élénkítő teákat, citrusféléket.

A légszennyezettség és a szálló por szintje alacsony. A mogyoró és az égerfa virágpora közepes mennyiségben található meg a Dunántúlon, míg a Tiszántúlon kisebb a pollenkoncentráció. A következő napok csapadékmentes időjárásának köszönhetően a légszennyezettség mértéke és a pollenkoncentráció is kissé emelkedni fog.

 

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás várható. Az érzékenyebbeknél ok nélküli idegesség, vérnyomás-ingadozás továbbra is jelentkezhet. Az erős napsütés főleg a Dunántúlon élőknek okozhat fejfájást, szembántalmakat. Az itt közlekedőknek ajánlott napszemüvegben vezetni, mert az alacsony napállás mellett egyes útszakaszokon zavaróan szembesüthet a Nap. A keleti országrészben közepesen felhős időre van kilátás.

Csütörtökön az északi országrészben élők hidegfronti hatásra, záporokra számíthatnak, mely sokaknál erősítheti a reumás, ízületi panaszokat, illetve a friss műtéti hegek fájdalma is növekedhet. A déli országrészben viszont még marad a napsütés és a gyenge melegfronti hatás. Így az ott élők migrénes panaszok megjelenésére, vérnyomás emelkedésre számíthatnak.

 További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat