2018. augusztus 17., Jácint

Közel egyhavi eső hullott Bácsalmáson


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 27., péntek, 10:05

A csütörtöki felhőszakadásokból helyenként közel egyhavi csapadék hullott le. Záporokra, zivatarokra ma is lehet számítani.

Csütörtökön, a déli határszélen fekvő Bácsalmás településen több hullámban haladtak át a zivatarok. A felhőszakadásokból a délután folyamán az ICI Interaktív Meteorológia kihelyezett csapadékmérője 45 mm esőt regisztrált, ami majdnem egyhavi mennyiségnek felel meg. A térségben az évi átlagos csapadékösszeg 560-580 mm, eloszlása egyenlőtlen az év folyamán. A legcsapadékosabb hónap, mint szinte mindenhol hazánkban, a június, amit az augusztus-július követ.

Csütörtökön egyébként a Duna vonalában egy közel összefüggő zivatarlánc alakult ki, amely nemcsak hazánkat szelte át, de egészen a cseh-szlovák határvidékig nyúlt, délen pedig Szerbiába is átért. A zivatarlánc lassan haladt kelet felé, útját többfelé kísérték felhőszakadások. Dunaújvárosban 20, a fővárosban (18. kerület) pedig többfelé 15-25 mm-t, vagy azt meghaladó mennyiséget mértünk.

Záporok, zivatarok ma is várhatók szórványos jelleggel a napközben megnövekvő gomolyfelhőkből, szombaton viszont már alapvetően száraz idő lesz, legfeljebb az Északi-középhegység térségében fordulhat elő kisebb záporeső, zivatar.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat