2018. szeptember 20., Friderika

Közel egyhavi csapadék lehullhat kedden


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 21., hétfő, 14:48

A keddi nagy esőzésben az ország déli, délnyugati részén számíthatunk a legtöbb csapadékra, a Balaton vízgyűjtője is kap rendesen esőt.

Egy mediterrán ciklon hatására már hajnalban megkezdődik az esőzés a Dunántúlon és a déli megyékben. Délelőtt az északkeleti térség kivételével mindenhol számíthatunk csapadékra. A folyamatos eső mellett időnként zivatartevékenységgel kísért intenzív záporok is kialakulnak. Általában a Dunántúlon és a déli területeken 15-20 mm csapadékra készülhetünk, helyenként azonban 40-50 mm sem kizárt. Az egész májusi átlagos csapadékmennyiség egyébként hazánkban 45-75 mm között alakul. A Balaton környékén és vízgyűjtőjén is kiadós csapadék várható, így - a Sió-csatornán való leengedés függvényében - a tó vízszintje ismét emelkedhet. A fővárosban nagyjából 10 mm csapadékra számíthatunk. Északkeleten délelőtt még napsütés várható, majd a délutáni nagy melegben alakulnak ki ott heves záporok, zivatarok.


A Balaton környékén jelentős mennyiségű eső várható - szükség is van a vízre (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat