2019. november 11., Márton

Közel 40 centi friss hó az Alpokban


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 27., hétfő, 10:02

A hétvégén az Alpok magasabb, 2000 méter feletti, csúcsain havazott. Néhány helyen közel 40 centiméteres friss hótakaró alakult ki.

A hétvégén kiadós eső hullott hazánkban. Ám nem csak nálunk volt csapadékos az idő, a szomszédos országokban is sokfelé esett. Az osztrák, olasz és svájci hegyekben a 2000 méter feletti csúcsokon  a csapadék azonban már hó formájában hullott. A hétvégén helyenként közel 40 centiméteres friss hóréteg alakult ki.

Kaprunban a hétvégén 38 centiméter friss hó hullott, ezzel együtt már 76 centiméteres a hótakaró, a hegyen 6 lift üzemel. Sölden síterepein is meghaladja a 30 centimétert a frissen hullott hó mennyisége. Összesen 62 centiméteres a hótakaró, 5 lift üzemel.

A következő napokban szárazabb időre van kilátása térségben, legfeljebb csak kisebb hószállingózás alakulhat ki a magasabb csúcsokon, de újabb jelentős mennyiségű havazás nem várható.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat