2018. július 22., Magdolna

Közel 10 centi hó hullott délen szombaton


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 20., hétfő, 15:22

Szombaton Baranyában és Somogyban gyakran volt intenzív a hóesés, a Balaton környékén hófúvás is előfordult. Esett az Alföld déli részén, a fővárosban csak hószállingózás volt.

Szombaton összességében Baranyában és Somogyban esett a legtöbb hó, helyenként megközelítette a 10 cm-t. A csapadéksáv északra haladva elgyengült, a fővárosban például csak jelentéktelen hószállingózás észlelhettek az esti órákban.

Este a Balaton környékén volt legintenzívebb a havazás, főként Somogy, Zala és Veszprém megyében. A Kiskunságon is sokfelé esik a hó. A fővárosban időnként már volt hószállingózás, de a csapadéksáv gyorsan szétesett. A legtöbb hó Baranyában és Somogyban esett, mennyisége helyenként megközelíti a 10 centit.

Késő délután a Kiskunság északi részénél járt a hóesés, bár az intenzitás általában gyenge volt. A Dunántúlon pedig még a Fertő-tó közelében is volt hószállingózás. A legnagyobb intenzitás ekkor Somogy megyében volt.

Baranya déli részén már hajnalban megkezdődött a havazás. Változó, időnként erős intenzitással esett szombat délelőtt és délután a hó. A csapadék határa a Dunántúlon Veszprém megyéig elért, az Alföldön csak a déli határszélen volt ugyanekkor kisebb havazás. Erősebb havazás főként Baranya és Somogy megyében fordult elő, a délutánig lehullott hóréteg helyenként elérte az 5-7 centimétert. Az élénkülő szél elsősorban a Balaton környékén okozott kisebb hófúvás.


Változó intenzitású havazás Pécsett szombat késő délelőttől kora délutánig (idojaras.hu video)Tapolcára is eljutott kora délután a hóesés, és itt a szél is élénk volt (idojaras.hu kamera)Balatonföldváron a havat az élénk szél szállítja (idojaras.hu kamera)

 

Zord hétvége a Balkánon

Szerbia középső vidékén és Románia egyes területein szombat délelőtt intenzív csapadékzóna haladt át. Az erős havazás mellett olykor erős széllökések okoztak hófúvást. Az előrejelzések szerint vasárnap estig ebben a térségben még három intenzív csapadékzóna halad át. Az eddig is 30-40 centis hóréteg jelentősen bővülhet, erős hóesés és hófúvás idején pedig jelentős fennakadások vannak a közlekedésben. Aki dél felé indul hazánkból, hétfő délutánig nagyon zord körülményekkel kell számolnia, csupán a szombati -10 fokos nappali hőmérséklet enyhül meg hétfőre néhány fokos fagyra.


Belgrád külvárosa szombat kora délután az első intenzív csapadékzóna áthaladása után (webcamgalore)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat