2020. február 20.,

Kopogtat a tavasz


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 20., hétfő, 14:19

Keddtől erőteljes melegedés veszi kezdetét, ami a hétvégére igazi tavaszi hőmérsékleteket hozhat. Igaz, a szél is feltámad, és kisebb csapadék is lehet.

Kedden fronthatás ugyan nem érvényesül, 1500 méteren azonban erőteljes melegbeáramlás veszi kezdetét, ami (kisebb ingások mellett) várhatón a hétvégéig folytatódik. Kedden és szerdán a napsütés dominál, noha reggelente ködfoltokkal is számolni lehet, majd változékonyabbra fordul az idő, és több helyen fordulhat elő eső.

Péntektől várhatóan nagy területen melegszik 10 fok fölé a levegő, de északkeleten továbbra is hűvösebb marad az idő. A hétvégén ugyan egy hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, ám ez lényeges lehűlést a jelenlegi számítások szerint nem okoz a felszín közelében. Igaz, a front mögött vasárnap nem kizárt egy-egy hózápor sem, a szél pedig kellemetlen lehet.


A hőmérséklet várható alakulása 1500 méter magasságban Budapest felett.
(wetterzentrale.de)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat