2020. február 28., Ákos, Bátor

Klímacsúcs Bangladesben


ICI Interaktív Zrt. - 2011. november 15., kedd, 08:48

Az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó szerveinek vezetői tartottak megbeszéléseket november közepén az ázsiai országban.

November 14-én, hétfőn nyitották meg azt a kétnapos konferenciát, amelyet Bangladesben rendeznek. Résztvevői főleg azon államok képviselői, melyek a térség leginkább, a globális felmelegedés által veszélyeztetett országai közé tartoznak. A találkozót Sheikh Hasina, az ország miniszterelnöke avatta fel, és beszédet mond Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár is.

Mintegy 30 ország képviselői próbálják egyeztetni érdekeiket és megbeszélni a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséről szóló terveket még a dél-afrikai Durban-ben, a hónap végén megrendezésre kerülő, nagyobb kapacitású éghajlatváltozási konferencia előtt.

A fejlődő országok azt szeretnék elérni, hogy a G-20-ak, vagyis a Föld legfejlettebb gazdaságú államait tömörítő csoport nagyobb figyelmet szenteljen a szegény, de a természeti katasztrófák által manapság egyre inkább sújtott délkelet-ázsiai, valamint afrikai országok felé. Mindezek mellett a munkahelyteremtésben és a gazdálkodás fejlesztésében is segítséget várnak, és kártérítést kérnek a legtöbb üvegházhatású gázt kibocsátó államoktól az ún. „éghajlati menekültek" számára - szerintük ugyanis a modern országok felelősek a manapság egyre gyakoribb éghajlati katasztrófák előfordulásáért. 1970 és 2009 között Bangladesben a természeti katasztrófák (árvíz, ciklonok, stb. ) miatt mintegy 39 millió ember vált földönfutóvá, és szakértők arra figyelmeztetnek, hogy 2050-ig ez a szám további 6-8 millióval emelkedni fog.

A résztvevő 26 ország delegáltjai egy tervet szeretnének kidolgozni abban is,  hogy a világ gazdaságilag szegény és elmaradott része is lassan a fejlődés útjára lépjen, és minél inkább sikerüljön felzárkózni a fejlett nyugati társadalmakhoz.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat