2020. február 24., Szökőnap

Kínát sorban érik a természeti katasztrófák


ICI Interaktív Zrt. - 2010. július 22., csütörtök, 14:38

Kínában idén eddig már több mint 700 ember vesztette életét természeti katasztrófák miatt. Az elmúlt egy hétben már a második tájfun érte el az ázsiai országot.

Több mint 700 ember meghalt és közel 350 ember eltűnt az idei év áradásai során Kínában, és a helyi meteorológusok szerint a legnagyobb esőzések még csak most várhatók. Kína háromnegyed része szenved a megáradt folyóktól, az ország 25 folyóján mérnek rekord magas vízállást.

Csütörtökön érte el Kína déli partjait a Chanthu trópusi vihar. Az alacsony nyomású légköri képződmény sokfelé heves esőzéseket és viharos szeleket okozott a térségben. A viharos idő miatt szünetelt a vízi- és légiközlekedés. Egy hét alatt a Chanthu volt a második trópusi vihar, amely elérte az ázsiai országot.

Az időjárás nem csak ember életeket követelt, hanem nagyon komoly anyagi károkat is okozott, eddig 10 milliárd dollárra becsülik az anyagi veszteséget.

1998-ban az elmúlt 50 év legsúlyosabb áradása volt Kínában, amikor több mint négyezer ember vesztette életét,. 1998 óta nem tapasztaltak olyan mértékű áradásokat az országba, mint idén.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat