2020. február 23.,

Kilenc napon belül a második tájfun alakul ki Délkelet-Ázsiában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 2., szombat, 11:54

Május végén jött létre az év első tájfunja, és másfél hétre rá újabb alakul ki. A nagy szél és a csapadék a Fülöp-szigeteket is érinti.

Május 24-én jött létre az északi féltekén 2012 első trópusi ciklonja, amelyet Délkelet-Ázsiában tájfunnak hívnak. A viharobjektum a Sanvu nevet kapta, és szerencsére nem sok lakott területet érintett, csupán 1000 kilométerre közelítette meg a Fülöp-szigetek, majd pedig Japán partvidékét.

Kilenc nappal később a Savnu útvonalánál több száz kilométerrel nyugatabbra a Mawar trópusi vihar tájfunná erősödött. Az előrejelzések szerint legnagyobb erejét vasárnap éri el, amikor az objektum legviharosabb részén az átlagszél eléri a 155 km/órát, a legnagyobb széllökések sebessége pedig a 190 km/órát. Ezzel az ötös fokozatú Saffir-Simpson skálán a kettes kategóriába tartozik. A Mawar heves szél és csapadékzónája azonban már számos lakott területet érint, szombaton például már a Fülöp-szigetek legnépesebb északi szigetének keleti partjait, később pedig számos kisebb lakott szigetet.


Szombaton a Mawar már tájfunná erősödött, de még nem alakult ki a jellegzetes szem (nrlmry.navy.mil)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat