2018. augusztus 17., Jácint

Kiadós esőt okoztak a mediterrán ciklonok


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 12., kedd, 14:20

A hétfői után hajnalban délnyugat felől egy újabb mediterrán ciklon felhő- és csapadékmezeje érte el hazánkat, helyenként kiadós esőkkel áztatva a földeket.

Amíg az ország egyes részein továbbra is szárazság uralkodik, addig a déli országrészt a napokban többször érték el heves zivatarrendszerek, felhőszakadásokat, özönvízszerű esőzéseket okozva. 

A hétvégi csapadékos időszak után jelenleg mediterrán ciklon alakítja hazánk nagy részének időjárását. A Dunántúlon a tegnapival együtt egyes helyeken már jelentős mennyiségű csapadék hullott. Mérőműszerünk Pécsett az elmúlt 24 órában 21 miliméternyi esőt regisztrált: ez az átlagos havi csapadékmennyiség mintegy harmadának felel meg, és még növekedni fog, ugyanis a térségben jelenleg is esik az eső.

Pécsi webkamera késő délelőtt

 

A borongós idő már nem tart sokáig: szerdától egyre több napsütésre számíthatunk, a hétvégétől pedig beköszönt a hamisítatlan nyári idő: a jelenlegi számítások szerint szikrázó napsütés mellett országszerte 30 fok feletti hőmérsékletek várhatóak.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat