2020. február 28., Ákos, Bátor

Másfél havi csapadék 24 órán belül

Kiadós csapadékzóna érkezett július 22-én a főváros fölé. A kettősfronthoz kapcsolódó felhőzetből, illetve a frontvonal mentén kialakuló konvektív felhőzetből egy nap leforgása alatt döbbenetes mennyiségű víz érkezett a felszínre.


A Mátrában utoljára lehet síelni, reggel hidegrekordok dőlhetnek

A hosszú hétvégére bőven hullott eső és hó. A Mátrában vasárnapig tart nyitva a sípálya, a hétvége hátralévő részében az időjárás is kedvezőbb lesz, de vasárnapra virradóan hidegrekordok dőlhetnek.


Kiadós esők áztatják a mediterrán térséget

Az elmúlt két napban Ibériában, most a Földközi-tenger középső medencéjében hullik kiadós eső. A csapadékzóna keletebbre helyeződik, mi csak keveset kapunk belőle.


Hidegbetöréssel indul a hét

Hétfőre virradóan egy Európát hosszan átszelő, hullámzó frontrendszer érkezik északnyugati határainkhoz, amely gyorsan áthalad a Kárpát-medence felett. Mögötte hideg levegő zúdul térségünkbe, míg előtte a meleg levegő torlódik fel.


Bőséges csapadékkal érkezett a mediterrán ciklon

Bakonycsernyén már az 50 mm-t közelíti a csapadék, és még nincs vége. Óriási a hőmérséklet-különbség az országban. Holnaptól megnyugszik az idő, ám a napokban gyakoriak lesznek a ködök.