2019. augusztus 21., Sámuel

Kezdetét vette a csillagászati ősz


ICI Interaktív Zrt. - 2016. szeptember 22., csütörtök, 15:24

2016. szeptember 22-én kezdetét vette a csillagászati ősz. Ezután már hosszabbak lesznek az éjszakák, mint a nappalok. Ezt érezhetjük időjárásunk alakulásán is, hiszen reggelente erősen lehűl a levegő, néhol akár talajmenti fagy is lehet.

Az őszi napéjegyenlőség idején a nappalok és az éjszakák hossza megegyezik, ezt követően pedig tovább hosszabbodnak az éjszakák december végéig, a téli napforduló időpontjáig.

Időjárásunk alakulásában is jelentős szerepe van a csillagászati tényezőknek, hiszen egyre több ideje van az éjszaka folyamán lehűlnie a levegőnek. Ráadásul a jelenlegi időjárási helyzetben különösképpen hűvös reggelekre számíthatunk, hiszen egy anticiklon alakítja hazánk időjárását. Éjszakánként általában derült, gyengén felhős lesz az ég, a szél is gyenge marad. 10 fok alatti minimum hőmérsékletekre kell készülni a következő napokban, de a fagyzugos helyeken akár talajmenti fagyok is előfordulhatnak.

A várható időjárás 2016. szeptember 23. és 29. között

Napközben a napsütés mellett kellemes őszies időre készülhetünk, általában 20 fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. Érdemes a friss levegőn tölteni a szabadidőt, szerencsére a következő napokban zápor is csak néhol alakulhat ki.

Reggelente a hideg időben erősödhetnek az ízületi panaszok. A végtagok melegen tartása mellett a csalánlevél főzetéből készült borogatást is célszerű alkalmaznia.

A megfázásveszély rendkívül nagy, fontos a réteges öltözet valamint a vitaminbevitel fokozásáról is célszerű gondoskodni.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat