2018. szeptember 24., Gellért

Kettősfront okoz görcsös panaszokat, csapadékos időt – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 17., csütörtök, 12:18

Csütörtökön mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket, görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt jelentkezhetnek. Többfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon havazásra, majd péntektől kissé csökken a csapadékhajlam. A kettős fronthatást a hét utolsó napjaiban hidegfronti hatás váltja fel, amely keringési panaszokat okozhat.

Csütörtökön kettős fronthatás terheli szervezetünket, a frontérzékenyeknél gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Pár fokkal emelkedik a hőmérséklet, azonban többfelé várható eső, havas eső, az északi országrészben havazás.  A gyulladásos tünetekre jótékony hatású a kamillatea. A görcsök panaszokat megfelelő kálium- és magnézium bevitellel csökkenthetjük, fogyasszunk tejtermékeket, banánt. Az autósok többfelé csúszós, északon hókásás útszakaszokra számíthatnak.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegek állapotára.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Jobbára felhős lesz az ég, elszórtan, főként északkeleten kisebb eső előfordulhat. A káliumtartalmú ételek enyhítik a görcsös tüneteket, érdemes uborkát, banánt fogyasztani. Az érzékenyebbeknél fejfájás is jelentkezhet, bőséges folyadék fogyasztásával megelőzhető a panaszok kialakulása. A lüktető, erős fejfájásra jótékony hatású lehet a halántékra helyezett borsmenta olajos borogatás.

Szombaton továbbra is gyenge hidegfronti hatás érvényesül, amely megterheli a keringési rendszert, szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást válthat ki. Elszórtan fordul elő kisebb eső, északon gyenge havazás, hózápor. A Dunántúlon pár órás napsütésben bízhatunk, ez jó hatással lesz a közérzetünkre. A szívbetegeknek könnyen emészthető ételek és hagymafélék fogyasztása ajánlott, pihenjenek sokat, kerüljék a fizikai megterhelést. A hidegfronti hatást követően jövő hét elején hidegebb, de napos, frontmentes időre van kilátás.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat