2019. május 22., Júlia, Rita

Kettős idővel indult a meteorológiai ősz


ICI Interaktív Zrt. - 2012. szeptember 1., szombat, 12:06

Beköszöntött a meteorológiai ősz, amit mintha az időjárás is megérzett volna. Az ország felén őszi hangulat uralkodik, keleten azonban még mindig tombol a kánikula.

Ma van a meteorológiai ősz első napja, az időjárásban pedig már tegnap óta felfedezhetők az ősz, de egyúttal a nyár nyomai is. A kettőség oka, hogy pénteken a nyugati tájakat egy hidegfront érte el, ami azonban megállt az északnyugati országrész felett.  A nyugati határszélen mindössze 20 fok körül tetőzött a hőmérséklet, míg a déli megyékben a 35 fokot is elérte.

Miután a hidegfront ma is térségünkben örvénylik, az időjárási kettősség is megmaradt, de a front hatása a középső tájakon is érezhetővé vált. A Dunántúlon és a középső megyékben a gyakran borús időben többfelé alakult ki eső, zápor, néhol gyenge zivatar. Déltájt a Dunántúlon több helyen mindössze 15, 16 fok volt, míg a Tiszántúlon a ragyogó napsütésben már 30 fok fölé melegedett a levegő.

Az őszies idő azonban nem lesz tartós, vasárnap az ország nagy részén már ismét a napsütésé lesz a főszerep - nyugaton maradhatnak felhős vidékek. Erősödik a felmelegedés, 25, 33 fok várható. A jövő héten is folytatódik a nyári idő, csütörtökig jellemzően 26, 32 fok közötti maximumok várhatók. Az időnkénti felhősödés mellett sok lesz a napsütés. A hét második felében két hidegfront is elérheti térségünket - az egyik csütörtökön, a másik a hétvégén -, amelyek mögött az évszakos átlag körül áll be a hőmérséklet.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat