2018. szeptember 26., Jusztina

Kettős fronthatás, növekvő balesetveszély – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 28., hétfő, 11:10

A hét első napján kettős fronthatásra számíthatunk, gyulladásos és görcsös panaszok is jelentkezhetnek a frontérzékenyeknél. Tompulnak a reflexek, ami az eső mellett tovább növeli a balesetveszélyt az utakon. Kedden frontmentes időben lesz részünk, kisüt a nap és melegedés kezdődik.

 

Hétfőn kettős fronthatás terheli szervezetünket.Görcsös és gyulladásos panaszokat egyaránt tapasztalhatnak az időjárásra érzékenyek. Eleinte felhős lesz az ég, elsősorban délen és a középső-keleti tájakon fordul elő eső. Délután fokozatosan megszűnik a csapadék, de a déli határszélen felhős, csapadékos időre van kilátás. Érdemes kálium- és magnézium tartalmú ételeket, kamillateát fogyasztani a tünetek enyhítésére. Az autósok a nap első felében többfelé számíthatnak csúszós útfelületekre. A fronthatás miatt tompulnak a reflexek, csökken a koncentrációs képességünk, indokolt nagyobb követési távolságot tartani, fokozott óvatossággal vezetni.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a szálló por mennyisége alig fog változni.

Kedden nem kell fronthatásra számítani. Jobbára napos idő igérkezik, csapadék nem várható. Érdemes sétát tenni a szabadban, kellemes tavaszi időben lesz részünk, a napsütés jó hatással lesz a közérzetünkre. A melegedés egyeseknél fáradékonyságot, tompa fejfájást válthat ki, fogyasszunk sok folyadékot, élénkítő hatású teákat, vitamindús gyümölcsöket.

Szerdán gyenge melegfronti hatás várható, folytatódik a kellemes napos idő. Az időjárásra érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat