2020. február 24., Szökőnap

Két trópusi vihar az Indiai-óceánon - műholdkép


ICI Interaktív Zrt. - 2011. december 30., péntek, 14:06

Két aktív viharzóna is látható a Meteosat-7 műhold ma reggeli felvételén, amit az Indiai-óceán térségében készített.

Az Thane névre keresztelt trópusi vihar már elérte India partvidékét, és a szárazföld fölé érve fokozatosan veszít erejéből, de a benne mért legerősebb széllökések még így is meghaladják a 140 kilométer/órát.

A másik alacsony nyomású központ a szárazföldektől távol helyezkedik el, de várhatóan trópusi ciklonná erősödik. Ekkor a benne mért állandó szél sebessége eléri a 120 kilométer/órát.

A hurrikánok erősségét az ötfokozatú Saffir-Simpson-féle hurrikánskálával határozzuk meg, ami a viharban mért állandó szél sebessége alapján osztályozza a trópusi ciklonokat.

A Meteosat-7 által készített műholdfelvétel az Indiai-óceán térségéről 2011.12.30-án reggel 6:00 UTC-kor. Az infravörös képen jól láthatóak a trópusi viharok felhőkarjai. Forrás: www.hurricanezone.net
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat