2018. szeptember 23., Tekla

Két olvadás között megint sok hó esik az osztrák hegyekben


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 27., hétfő, 14:31

Az első nagy olvadások után február utolsó napjaiban helyenként több mint fél méter hó hullik az osztrák hegyekben. Csütörtöktől aztán újabb erőteljes olvadás kezdődik.

A Dunán most vonul le Magyarországon az első kisebb tavaszi árhullám. Az átmenetileg hidegebbre fordult időben a vízgyűjtő felső szakaszán az olvadás megtorpant. Sőt Ausztria középső és keleti hegyeiben vasárnaptól ismét havazik. A havazás határa vasárnap a völgyek szintjéig csökkent, szerdára viszont már 1200 méteren lesz. A lehulló friss hó mennyisége a számítások szerint Stájerország és Alsó-Ausztria magasabb hegyeiben a fél métert is meghaladja, helyenként így összesen már közel három méteres a hó. Csütörtöktől erőteljesen melegszik a levegő, és néhány napon át jelentős olvadás várható. Szerencsére a nagyon enyhe időszakok rövidek, nem egyszerre olvad el vastag hótakaró.

Osztrák hegyek hétfőn:


bergfex.at

 

Bajorország déli részén hétfőn:


zugspitze.de
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat