2018. augusztus 17., Jácint

Két héttel a szezon előtt jelent meg az Alberto


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 20., vasárnap, 11:38

Közel két héttel a szezon hivatalos kezdete előtt jelent meg az Alberto az észak-amerikai partok mentén. Ez a második legkorábbi trópusi vihar.

A Csendes-óceán keleti medencéjében a hurrikánszezon hivatalos nyitónapján jelent meg az első trópusi vihar, az Aletta, ahogy arról beszámoltunk. A hétvégén az Atlanti-óceán északi medencéjében is kifejlődött az első trópusi objektum, noha itt a szezon hivatalosan csak június 1-én indul.

Az Alberto Dél-Karolina állam partvidékétől mintegy 180 km-re jelent meg szombaton, és az előrejelzések szerint északkeleti irányba halad majd a partvonallal párhuzamosan. A 998 hPa középponti légnyomással rendelkező trópusi vihar nem várható, hogy hurrikánná erősödjön, a maximális szélsebesség „csupán" a 80 km/órát éri el. Dél-Karolinában azonban így is okozhat heves esőket és szélrohamokat a part menti részeken.


Az Alberto igen kicsinek és rendezetlennek tűnik a NOAA műholdképén, azonban így is okozhat lokális áradásokat, szélviharokat a partok mentén (kép: ww.nhc.noaa.gov).

Az Alberto a második legkorábban megjelent trópusi objektum. A rekordot az Ana vihar tartja, amely 2003-ban április 20-i megjelenésével közel másfél hónappal előzte meg a hivatalos nyitódátumot.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat