2018. szeptember 21., Máté

Két frontmentes, tavaszias nap következik - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 4., péntek, 11:17

A hét utolsó napjaiban frontmentes, kellemes enyhülő időben lesz részünk, a reggeli ködfoltok feloszlása után sok napsütésben bízhatunk. Pénteken és szombaton érdemes szabadtéri programot tervezni. Vasárnap egy markáns hidegfront vet véget a kora tavaszias időnek. Keringési problémákat, görcsös panaszokat, fejfájást tapasztalhatunk, több fokos lehűlés következik be.

Pénteken frontmentes, napos időre van kilátás, de reggel még többfelé párás, ködös lesz a levegő. A magas páratartalom ízületi fájdalmakat, reumás panaszokat válthat ki, érdemes méregtelenítő hatású teákat inni a tünetek csökkentésére. A napos idő kedvezően befolyásolja a közérzetünket, töltsünk egy kis időt a szabadban, de ügyeljünk a meleg és réteges öltözködésre.  Az autósok reggel főként északkeleten és délnyugaton számíthatnak a köd miatt rossz látási viszonyokra.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintű, és a következő napokban kissé emelkedni fog. A mogyoró és az éger pollenszórása erősödhet, így ismét megjelenhetnek a korai allergiás tünetek.

Szombaton fronthatás továbbra sem várható. Tovább enyhül az idő, a maximumhőmérsékletek egyre többfelé megközelítik a 10 fokot.  A hétvége két napjából a szombat az alkalmasabb szabadtéri tevékenységek tervezésére, mivel napos, kellemes kora tavaszias idő ígérkezik. A napsütés javítja komfortérzetünket, és jótékony hatással van a kedélybetegek állapotára is.

Vasárnap hidegfronti hatás terheli szervezetünket, több fokos lehűlés várható. Erősödhetnek a görcsös panaszok, az erős szél fejfájást válthat ki. Fogyasszunk magnézium- és káliumtartalmú ételeket, B6-vitamint a panaszok enyhítésére. A lehűlés a keringési betegeket is megviseli, számukra sok pihenés javasolt. A jövő hét elején napos, de hűvös időre, gyenge hidegfronti hatásra van kilátás.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat