2018. augusztus 17., Jácint

Képek és videók készültek a pénteki havazásról


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 17., péntek, 08:56

A délnyugati országrészben kifejezetten tavaszias volt péntek délután az idő, míg az ország jelentős részén a kisebb enyhülés ellenére is kitartóan havazott.

Délután Szentgotthárdon 9 fokon tetőzött a hőmérséklet, néhány órára a nap is kisütött. A Dunántúlon többi részén eső, havas eső, havazás egyaránt előfordult. A középső megyékben átmenetileg megtorpant az enyhülés, és a kitartó havazásban kettő órára néhol 6-10 centis volt a friss hóréteg, de az enyhülés miatt estére várhatóan összeroskad a friss hó. Keleten továbbra is -3, -1 fokot mérnek, a hóesés a Tiszántúl északi vidékét is elérte.


Helvécián kitartóan havazott, éa nulla fok volt délután kettőkor (idojaras.hu kamera)

A Dunántúlon a csapadék helyenként havas esőbe váltott át, a napos Szentgotthárdom pedig a hőmérséklet elérte a +7 fokot.

Dél körül a nyugati határszélen már plusz öt fok volt a hőmérséklet, és az egész Dunántúlon olvad, noha még sokfelé esik a hó. A középső megyékben fagypont körül volt ekkor a hőmérséklet, északkeleten még -3, -4 fok hideg volt. Az Északi-középhegységben 700 méter felett már több mint fél méteres a hó, és ott még a hétvégén is marad a téli idő.

Negyed tízkor még országszerte nulla fok alatt volt a hőmérséklet, bár az enyhülés a Dunántúlon felgyorsult. Sokfelé havazik. A Dunántúl északi részén és a középső megyékben az eddig lehullott friss hó menyisége eléri a 4-8 cm-t.


Pestlőrinci forgalom a hóesésben kilenc órakor (idojaras.hu video)Budapest külterületén reggel kilenckor így esett a hó (idojars.hu video)

 


Budapest kertvárosi részén kilenc órakor (idojaras.hu képek)

 


Pestlőrinc forgalma a havazás alatt (idojara.hu képek)Hajnalban északnyugaton kezdődött a havazás, amely hét óra előtt a középső megyékre, többek között Budapestre is kiterjedt. Az intenzív csapadékban helyenként másfél-két centi is lehullott egy óra alatt. Várhatóan nyugaton helyenként havas eső, eső is lehet, délután pedig a keleti országrész kivételével nagy térségben számíthatunk olvadásra.


Reggel fél nyolckor Mosonmagyaróváron még intenzív havazás lassította a közlekedést. Itt már délelőtt jelentős enyhülés várható, havas eső, eső sem kizárt (idojaras.hu kamera)

 


Pestlőrincen hét körül kezdett rá a hóesés (idojaras.hu képek)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat