2019. november 12., Jónás, Renátó

Kemény fagyok és havazás Angliában


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 29., hétfő, 14:54

A Brit-szigetek térségébe is megérkezett a tél. A kemény fagyok mellett sokfelé havazott is a hétvégén, és a hóesésnek még nincs vége.

A vasárnapra virradó hajnalon Angliában sok helyen novemberi hidegrekord dőlt. A Walesben található Llysdinam-ban vasárnap hajnalban -18 fokig hűlt a levegő, ezzel új novemberi hidegrekord született a térségben. A korábbi rekordot még 1921 november 9-én mérték Welshpoo-ban, akkor -11,7 fokig hűlt a levegő. 

A hideg mellett az országban többfelé a havazás is fennakadásokat okozott. Edinburgh és Glasgow repterét le is kellett zárni a havazás miatt. A legfrissebb mérések szerint Skóciában helyenként több mint 30 centiméteres friss hótakaró alakult ki. A havazásnak azonban még nincs vége, az angol meteorológia szolgálat, a Met Office jelentése szerint, a héten további havazásra van kilátás a térségben. Hétfőn az ország keleti felében várható újabb 10-15 centiméter hó.

A hideg időjárásért a szigetországtól nyugatra elhelyezkedő anticiklon a felelős, amely útját állja az Atlanti-óceán felől érkező meleg és nedves légtömegeknek, amelyek így nem érik el a szigetországot. Cserébe viszont utat enged az északról beáramló hideg, sarkvidéki eredetű levegőnek. Ez az időjárási helyzet akár több hétig is fennmaradhat, tartósan hideg időt okozva a Brit-szigetek térségében.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat