2019. november 11., Márton

Kemény fagyok a kontinensen


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 10., szerda, 11:19


Címkék: , , , ,Miközben nálunk szinte tavaszias hőmérsékletek uralkodnak Európa északi tájain igencsak fagyos a levegő. Az ázsiai Ojmjakonban pedig -40 foknál is hidegebbet mértek.

Az Oroszországban, Jakutföldön található Ojmjakon messze földön híres éghajlatáról. A téli hónapok alatt rendkívül hideg az idő, itt mérték az északi félteke legalacsonyabb hőmérsékletét, 1938 telén, amikor -77,8 fokig hűlt a levegő. A télhez közeledve az orosz városban egyre hidegebb az idő. az elmúlt három napon hajnalra -40 fok alá hűlt a levegő, kedden reggel -41,9 fokot mértek a hőmérők. Napközben is igencsak hideg van, a héten még nem emelkedett -30 fok fölé a hőmérséklet. 

A Skandináv-félsziget térségében is meglehetősen hideg az idő. A Svédország északi részén található Kirunában, kedden hajnalban -23,9 fokot mértek, napközben pedig mindössze -12 fokra melegedett a levegő.

A fagyos időjárás a térségben a folytatásban is megmarad, és mivel csapadék is várható Skandináviában, sokfelé vastag hótakaró borítja majd a tájat.

Kiruna november 10-én, szerdán reggel.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat