2018. szeptember 21., Máté

Kellemetlen széllel érkezik a hideg levegő


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 29., csütörtök, 13:23

Ma egy hidegfront hatására sokfelé megerősödött az északnyugati szél, és a hétvégén is zavaró marad. Szombat este ráadásul újabb hideghullám érkezik.

Európa középső és keleti tájain nagy területen okoz kellemetlen, szeles idő a Német Meteorológiai Szolgálat által Ellen névre keresztelt alacsony nyomású képződmény. A ciklon középpontja a Baltikum térségében örvénylik, hidegfrontja pedig Közép-Európa fölött húzódik. Hatására erősödött meg a szél a Kárpát-medencében is, gyakran viharos erősséget érve el. Hazánkban a legerősebb lökések a középső megyékben és az Észak-Dunántúlon fordulnak elő, helyenként megközelítették a 80 km/órát.

A front mögött fokozatosan áramlik be a hideg levegő térségünkbe. Ma kora délután még jellemzően 14, 20 fok között alakult a hőmérséklet, pénteken azonban néhol a 10 fokot is alig érheti el a csúcsérték. A szél továbbra is zavaró, gyakran viharos marad.

A hétvégén átmeneti melegedést követően újabb hidegfront érkezik, és e mögött vasárnap a sok napsütés ellenére országos átlagban csupán 10 fok körül tetőzik a hőmérséklet. A szél ráadásul továbbra is erős marad, tovább rontva a közérzetet és a hőérzetet. A hajnali fagyok ismét megjelenhetnek: vasárnap inkább a fagyzugos, szélvédett északi völgyekben, hétfőn viszont már nagyobb területen csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat