2018. szeptember 20., Friderika

Kellemes enyhe idő, a hétvégén hidegfronti hatás – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 24., csütörtök, 10:48

A hétvégéig kellemes napos, meleg tavaszi időre van kilátás. Eleinte gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, keringési problémákat tapasztalhatunk, majd a hét utolsó munkanapján frontmentes időben lesz részünk. A hétvégén hidegfronti hatás, lehűlés várható.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás érvényesül. A keringési betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. Számukra sok pihenés ajánlott, kerüljék a nehéz ételek fogyasztását. Folytatódik a kellemes napos, tavaszi időjárás, tovább emelkedik a hőmérséklet. Az erős napsütés miatt az autósoknak érdemes napszemüvegben vezetni.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség kissé csökkenni fog, a szálló por mennyisége alig változik, a pollenkoncentráció viszont kis mértékben növekszik majd.

Pénteken nem kell fronthatásra számítani. Még több órára kisüt a nap, de nyugat felől már felhősödés kezdődik, de eső nem várható. Érdemes pár órát a szabadban tölteni, de ügyeljünk arra, hogy a tartósan száraz időben fokozatosan nő a pollenkoncentráció. Emiatt az allergiásoknak nem ajánlott hosszabb ideig a szabadban tartózkodni.

Szombaton hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, zivatar. Erősödhetnek a görcsös panaszok, az élénk szél fejfájást válthat ki az erre érzékenyeknél. Fogyasszunk sok folyadékot, káliumtartalmú ételeket.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat