2018. szeptember 26., Jusztina

Keleten tombolt pénteken a több zivatar


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 27., péntek, 14:48

Pénteken a Tiszántúlon már délelőtt kialakultak záporok, zivatarok, majd a Dunántúlon és a középső országrészben is megjelentek kisebb cellák.

A délelőtti órákban először Csongrád és Békés megyében jelentek meg csapadékot adó gomolyfelhők, melyek aztán tovább fejlődtek és kiterjedt zivatarrendszerré álltak össze. Emellett Tokaj környékén is viszonylag korán kifejlődött egy zivatarcella, később pedig a Dunántúlon és az Északi-középhegység több pontján is záporok, zivatarok pattantak ki. Szombaton műr szárazabbá válik a légkör, és jóval kevesebb helyen valószínű csapadék.

Térségünk a Sat24 látható tartományban készült műholdképén délután fél 3-kor:

Gomolyfelhő-képződés Békésszentandráson

Az ICI Interaktív Zrt. hőmérői is jelzik a csapadék hűtő hatását: a zivataros területeken 10 fokkal van hűvösebb, mint a környező, naposabb vidékeken (a térkép a 16:00-s, azaz a 14:00 UTC-s állapotot mutatja):
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat