2018. szeptember 26., Jusztina

Kedvező élettani hatások, napos idő jön — humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 1., kedd, 13:22

Hosszabb frontmentes időszakkal indul a hét, ezért a frontra érzékenyek fellélegezhetnek a változékony időjárású napok után. A tartósan napos időszak jó hatással lesz közérzetünkre, azonban a hőmérsékletek még mindig fagypont közelében fognak alakulni.

Kedden nem várható fronthatás, ismét jobbára napos, száraz időre van kilátás. Bár a tavaszias időjárás még várat magára, érdemes szervezetünket már most felkészíteni a tavaszi fáradtság jelentkezésére. Fogyasszunk magas vastartalmú ételeket, például vörös húsokat, és C-vitamint, mivel a C-vitamin amellett, hogy az immunrendszerünk fő támogatója, a vas hatékonyabb felszívódását is segíti. A közlekedők egész héten készülhetnek a reggeli ködfoltokra, illetve a csúszós útszakaszokra.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napokban a gyenge légmozgás miatt mindkét érték kissé növekedhet, ezért a légúti megbetegedésekben szenvedőknek ajánlott elkerülni a forgalmas helyeket.

Szerdán folytatódik a frontmentes idő, ismét szikrázó napsütésre van kilátás. A hőmérséklet azonban csak lassan emelkedik. A jelenlegi számítások szerint péntekig kitart a frontmentes időjárás, de csak 5 fok közelébe emelkednek majd a nappali maximumhőmérsékletek. Az erős napfényben fejfájás jelentkezhet a fényre érzékenyeknél. Az alacsony napállás miatt a vezetéshez érdemes napszemüveget viselni.

Csütörtökön marad a frontmentes idő, de péntektől újabb lehűlés érkezik, így már csütörtökön fokozott fáradékonyságot, álmosságérzetet tapasztalhatunk. Egy csésze forró zöld teával enyhíthetünk a panaszokon.

 

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat