2020. február 24., Szökőnap

Karácsonyi viharfront robog át Észak-Európán


ICI Interaktív Zrt. - 2011. december 25., vasárnap, 13:37

Éppen december 25-26-án robog át egy viharfront Európa északi részén, a 60. és 65. szélességi kör között. Hurrikánokra jellemző szelek fordulnak elő a veszélyes frontban.

Norvégia északnyugati partvidékén már vasárnap délben is előfordult 144 km/órás széllökés, pedig ez még "csak" az előző front átvonulását kísérte. Az igazi viharfront három óra után éri el a térséget. A frontban az átlagos szélsebesség elérheti a 135 km/órás, a legnagyobb széllökés pedig a 150-160 km/órás sebességet.


Egy norvég kikötő vasárnap délután

Az előrejelzések szerint a veszélyes viharfront éjszaka már Svédország középső vidéke felett halad tovább, hétfő reggel pedig a Finn-öböl környékén okoz viharos szeleket, hatása Észtországig ér.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat