2019. augusztus 21., Sámuel

Káprázatos felvétel készült a Szaharáról


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 01:12

Földünk legnagyobb sivataga felett a felhők egy fátyolos tenger benyomását keltették.

A NASA Terra nevű műholdja a napokban egy gyönyörű felvételt örökített meg a Szahara egy szeletéről. A műholdkép valóban, mintha egy hatalmas homoktengert ábrázolna, amelyen a fátyolfelhők jelképezik a tenger hullámait. Az Észak-Afrikában mintegy 9,5 millió négyzetkilométeren elterülő Szahara a Föld legnagyobb sivataga.

A kép a Szahara középső része, Algéria felett készült, és az Ahaggar-hegység csúcsai is felfedezhetők rajta, amelyek az ország délkeleti csücskén húzódnak (az északi irány a kép teteje felé néz). A vulkanikus hegycsoportban található Algéria legmagasabb pontja, a kicsivel több, mint 3 km magasra nyúló Tahat csúcs.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat