2020. február 26., Géza

Káoszt okozott a Meari Koreában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. június 27., hétfő, 12:17

A Meari tájfun a hétvégén elérte a Koreai-félszigetet, ahol áradásokat és fennakadásokat okozott, több emberáldozatot is követelt.

A hétvégén a Meari trópusi vihar (amely korábban rövid ideig tájfunná erősödött) elérte a Koreai-félszigetet, ahol heves és kiterjedt esőket, áradásokat okozott, miközben több méteres hullámok ostromolták a partokat. A szél miatt áramkimaradások is voltak. Dél-Koreában kilencen életüket vesztették az ítéletidőben. Vasárnap több tucat belföldi repülőjáratot töröltek Dél-Koreában, és a hajók is a kikötőkben vesztegeltek, így számos sziget megközelíthetetlenné vált egy időre. Az 1950-53-as koreai háborúban meghalt katonák emlékére épített Chilgok-híd egy részét elsodorta a megáradt Nakdong folyó.

Az óriási csapadékösszegeket jelzi, hogy pl. a Szöultól 140 km-rel délre található Daejeon városában az elmúlt négy napban már több mint 300 mm eső esett.

A múlt hét elején megjelent Meari korábban a Fülök-szigeteken okozott pusztítást, ahol az esőzéseket követő áradások miatt közel 90 ezer embert telepítettek ki és legalább ketten meghaltak, majd az ázsiai partok mentén haladva érintette Tajvant és Kínát is.

Vasárnap éjjel a viharobjektum már az észak-koreai vizek fölé helyeződött, lényegesen legyengülve, de még így felhőszakadásszerű esőkkel áztatta a térséget. Jelenleg északkeleti irányban halad a Japán-tenger medencéje felé, tovább gyengül, de csapadékával még számolni kell.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat