2020. február 26., Géza

A Jova után Irwin közeledik Mexikóhoz


ICI Interaktív Zrt. - 2011. október 11., kedd, 14:46

160 kilométer/órás széllel tombol a Jova hurrikán a mexikói partvidéken, kiadós csapadékot zúdítva a szárazföldre. Nyomában az Irwin névre keresztelt trópusi vihar is a szárazföld felé tart.

Mexikó Csendes-óceán felé eső partján már több mint 340 kilométer hosszan készültséget rendeltek el a trópusi ciklon miatt. A hatóságok a part menti településeken élőket az erős szél által keltett hullámokra és a földcsuszamlásokra figyelmeztették.

A hurrikán-kutatók szerint akár 500 milliméter csapadék is eshet bizonyos helyeken a trópusi ciklon vonulási útján. A mentőcsapatoknak már több száz embert kellett evakuálni otthonukból.

A hurrikánt követően azonban egy újabb trópusi vihar is Mexikó felé halad. Az Irwin névre keresztelt vihar a mostani adatok alapján október 14-én, pénteken érheti el a szárazföldet.

A Jova a kilencedik trópusi ciklon ebben a szezonban a Csendes-óceán keleti medencéjében.

A Jova hurrikán a NOAA felvételén 2011.10.12-én 7:00 UTC-kor
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat