2018. szeptember 18., Diána

Jön az igazi tél!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. január 22., szerda, 18:00

A hétvégére megérkezik hazánkba a sokak által már nagyon várt igazi tél: ma északkeleten – idén először! – elkezdett havazni.

Idén a tél még nem mutatta meg igazi arcát hazánkban: az év első három hete rendkívül enyhének bizonyult, nem csak a Kárpát-medencében, de Európa nagy részén is, többfelé már-már tavaszias volt az idő. Jól jelzi ezt, hogy sokfelé kinyíltak a virágok és kirügyeztek a fák. Volt olyan nap ebben a hónapban, amikro délen 15 fokot mutattak a hőmérők!

Ezen a héten azonban határozott változás áll be időjárásunkban: kedden kezdődött az a fokozatos, lassú lehűlés, amelynek eredményeképpen a hétvégétől a sokéves átlagnak megfelelő hőmérséklet lesz a Kárpát-medencében. Visszatérnek a hajnali fagyok, sőt, vasárnap és hétfő reggel néhol akár -10 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála, és lesznek olyan tájak, ahol napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Szerdán északkeleten pedig megjelentek az idei első hópelyhek hazánkban.

A hét hátralévő részében további csapadék várható Magyarország területén. Pénteken egy mediterrán ciklon hoz országos csapadékot, és még szombaton is sokfelé eshet az országban. Hogy pontosan hol és mi fog esni, azt most még nehéz megmondani: a csapadék halmazállapota, illetve annak változása térben és időben is meglehetősen bizonytalannak látszik: az ország nagy részén vasárnapig eső, havas eső és hó is hullhat. Az viszont nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy északon és a hegyekben havazni fog. Nagyobb mennyiségű, megmaradó hóra egyelőre senki se számítson, de aki idén először a fehér tájban szertene gyönyörködni, az kiránduljon egyet vasárnap valamelyik hegységünkben.

Az ICI Interaktív Meteorológia tokaji webkamerájának 2014. január 22-i képeiből készült filmjén jól látszik, hogy a háztetőkön lassan megjelent az idei első – egyelőre csak lepel vastagságú – hótakaró.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat