2018. július 16., Valter

Jön a nyár!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. május 19., hétfő, 15:50

Az Yvette ciklon jócskán lehűtötte a levegőt, de hétfőtől indul a felmelegedés. Ki hinné, hogy az idén még nem volt 30 fok hazánkban? Majd most lesz!

Annak ellenére, hogy az elmúlt négy hónap mindegyike egyértelmű, jónéhány fokos pozitív anomáliával zárt (azaz végig melegebb volt a sokéves átlagnál), idén még nem sikerült 30 fok fölé kúsznia a hőmérő higanyszálának. A múlt hét közepén a Kárpát-medencében tomboló, Yvette nevű mediterrán ciklon még jól le is hűtötte a kedélyeket, pedig Battonyán előtte még 27 fokot mért az ICI Interaktív Meteorológia.

Borza Judit olvasónk fotója a május 16-i zivatarról

Hétfőtől azonban határozott melegedés indul be, a frontok messze elkerülnek minket, és egyre több napsütésben is bízhatunk. Már a hét első napjaiban szinte mindenhol 20 fok fölötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk, csütörtöktől pedig egyre több helyen megközelítheti, a hétvégén pedig helyenként meg is haladhatja a hőmérséklet a 30 fokot!

Kovács Henrik olvasónk fotója

Már csak az a kérdés, hogy hol lépi át először  a hőmérséklet a "bűvös határt" - erre legnagyobb esély jelen számítások szerint a délnyugati országrészben adódik. Kezdetben száraz időben melegszik majd a levegő, a hét második felében viszont szórványos záporok, zivatarok tehetik változatossá a napokat. A csapadékmentes periódus most különösen jókor jön, ugyanis a Hernádon haramad-, a Lajtán másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, és a Duna több szakaszán is elsőfok mellett védekeznek. A hét közepére várhatóan mindenütt levonul az árhullám.

Ha minden jól alakul, a tavalyi, esős gyereknap sem ismétlődik meg, és nyárias körülmények között kerülhetnek megrendezésre a szabadtéri programok.

A hirtelen beköszöntő jóidővel azonban nem árt vigyázni, még nem szoktunk hozzá a nyári hatásokhoz. Az aktuális időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól mindig ajánlott tájékozódni a Meteo Klinika oldalán!

Emellett érdemes figyelemmel követni naponta többször frissülő időjárás-előrejelzésünket is.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat