2018. szeptember 21., Máté

Jégverés Észak-Hevesben


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 5., csütörtök, 10:00

Több mint egy órán át tombolt szerdán a vihar Heves megye északi részén. Több településen jég is esett, ami a termés nagy részét tönkretette.

A radarképek szerint másfél órán keresztül egy helyben állt az az óriási zivatarcella, ami több településen komoly károkat okozott tegnap a koradélutáni órákban. A legnagyobb jégesőről Szentdomonkosról és Tarnaleleszről érkezett hír, de egyes beszámolók szerint ennél valamivel kisebb, ám hasonlóan pusztító vihar súlytotta a szomszédos Bükkszenterzsébetet is. A vihar kezdetekor egy ideig tisztán a jég esett, és csak azután kezdett rá az eső is. 

A kezdetben csersznye, majd dió nagyságú jég a kerti vetemenyésekben termeszett szinte összes növényt tönkretette. A fáról lepotyogott a szilva, a körte, ezen kívül az uborka, a paradicsom is nagy kárt szenvedett. 

Pár kép a vihar pusztításáról:

A jég - Fotó: Tumpek Zsuzsanna 

Az uborka - Fotó: Somodi Katalin

A tök a jégverés után - Fotó: Somodi Katalin

Szilva sem maradt a fán - Fotó: Somodi Katalin

A napokban is várhatóak hevesebb záporok, zivatarok, emellett a forróság is marad még a jövő hét elejéig.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat