2018. augusztus 17., Jácint

Jeges víz öntötte el Velencét


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 14., csütörtök, 15:45

Hétfőn Olaszország északi részén többfelé havazott, többek közt Velence is kifehéredett. Keddre virradóan aztán jeges víz árasztotta el a várost.

A hazánk időjárását hétfő óta meghatározó mediterrán ciklon a hét elején Észak-Olaszországban is többfelé okozott havazást, illetve intenzív esőket. Hó hullott többek közt Genovában és Velencében is, hétfőn Velencében mindössze 1 fok volt. A kiadós csapadékhullást követően a Canal Grande közel másfél méter magasságig emelkedett, és keddre virradóan jeges víz árasztotta el Velence főbb tereit és utcáit. A város több mint fele került víz alá, a víz az épületekbe, szállodákba is betört.

Az áradások nem szokatlanok ilyenkor Velencében, de a mostanihoz a sok csapadék is hozzájárult. A víz a velencei karnevál utolsó napján öntötte el a várost.

 

(forrás: youtube.com)

 

(kép: guardian.co.uk)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat