2019. december 6., Miklós

Vége a frontos napoknak, ez várható a hét végéig

A következő napokban a napsütésé lesz a főszerep, mindössze pénteken kell átmeneti felhősödésre számítani. Kedvezően alakul az élettani helyzet. Reggelente viszont a párás, ködös időben előfordulhatnak panaszok. Ha kíváncsi a jelentkező tünetekre, olvassa el cikkünket!


Kettősfronti hatás érezteti hatását – humánmeteorológia

Keddtől változékonyabbra és csapadékosabbra fordul az időjárás, mely főleg ízületi panaszokat erősíthet. A kettős fronthatás miatt növekszik a reakcióidő is, ezért az utakon érdemes óvatosabban közlekedni.


Az ízületi panaszok hétvégére csökkennek − humánmeteorológia

Szerdán egyre többfelé várható eső, az érkező hidegfront az ízületi és görcsös panaszokat erősíti fel. A csúszós utak és a fokozott ingerültség óvatosságot követel. Ajánlott az izgató hatású ételek, és a koffein mellőzése.


Egyre erősödő ízületi panaszok − humánmeteorológia

Kedden nyugat felől felhősödés várható, de az esernyőkre még nem lesz szükség. Szerdán viszont egyre többfelé várható eső, az érkező hidegfront az ízületi és görcsös panaszokat erősíti fel. A szél érzékenyek nyugtalanságot, fejfájást is tapasztalhatnak.


Fejfájás, szédülés, ízületi panaszok – humánmeteorológia

Marad a változékony idő. A front érzékenyekre nehéz napok várnak. Az egyre hűvösebb levegő főleg az ízületi panaszokkal küzdők fájdalmai erősítheti, a fejfájósok csütörtökön és pénteken számíthatnak intenzívebb panaszokra. A hirtelen változó időjárás szinte mindenki szervezetét megterhelheti.