2018. szeptember 26., Jusztina

Izgalmas időjárás


ICI Interaktív Zrt. - 2009. július 27., hétfő, 16:29


Címkék: , ,Az elmúlt hét időjárása több európai országban is súlyos problémákat, károkat okozott. Néhányan életüket vesztették, sokan megsebesültek a viharokban.

A The Times összefoglalója szerint Németországban a heves esőzések a legnagyobb balesetet okozták a német autópályák történetében. A tömegkarambolban Hannover környékén 259 autó ütközött össze és 66 ember sérült meg. Ausztriában Graznál a folyók kiléptek medrükből. A területet katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították, pedig alig néhány órával előtte még szikrázó napsütésben volt részük. Erős szélviharok okoztak súlyos károkat Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Horvátországban és több más közép-európai országban.

Eközben az Alpokban a gleccsersíelők nagy örömére 2000 m fölött friss hó esett. A legtöbb hó, 15 cm Franciaországban, Tignesben hullott. A Brit-szigetek, Nyugat-Európa, a balti országok és Skandinávia időjárását egy nagy kiterjedésű ciklonrendszer alakította, amely tartósan hűvös és csapadékos időt hozott a térségbe. A további napok sem hoznak számukra javulást.

Aki melegebb éghajlatra vágyik, az elutazhat a mediterrán térségbe, ahol sok helyen erdőtüzek pusztítanak, vagy Izlandra, ahol a legmagasabb hőmérséklet Reykjavíkban meghaladta a 20 fokot.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat