2018. szeptember 20., Friderika

Itt a hosszú hétvége! Milyen idő várható?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. március 11., péntek, 15:22

Az idei március 15-e keddre esik, amelynek köszönhetően a legtöbben hosszabb hétvégének örülhetnek. Na de milyen lesz az időjárás? Elmehetünk-e túrázni, kerékpározni? Esetleg megismétlődik a 3 évvel ezelőtti hóhelyzet? Cikkünkből minden kiderül!

Nemzeti ünnepünk idén keddi napra esik, amelynek köszönhetően sokan hosszú hétvégének örülhetnek. Ilyenkor gyakrabban tervezünk egy-egy utazást, mennénk el túrázni, kerékpározni, de sokszor az időjárás közbeszól. Az elmúlt években ráadásul ilyentájt sokszor szóba kerül a 2013-as időjárási helyzet, amikor a havazás és a hófúvás csaknem megbénította az ország közlekedését. Idén kell hasonlóra számítani?

Valószínűsíthetően nem! Azonban a jelenlegi kilátások alapján a március 15-ei előrejelzés még eléggé bizonytalan, így nem árt figyelemmel kísérni a legfrissebb előrejelzéseket!

Hazánk az elkövetkező napokban a tőlünk északnyugatra elhelyezkedő, nagykiterjedésű anticiklon és a tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon közös áramlási rendszerében helyezkedik el, emiatt a felhőzet változékonyságára lehet számítani, de frontmentes idő várható. Szombaton és vasárnap várhatóan magasabb hőmérsékleti értékek adódhatnak, valamint elszórtan csapadékra is kell készülni. A hőmérsékleti értékek hétfőtől már alacsonyabbak lesznek. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a 4-5 napnál távolabbi előrejelzések esetén már rendkívül nagy a bizonytalanság!

A várható időjárás 2016. március 12-18. között

A viszonylag sok napsütést érdemes lesz kihasználni, így akinek lesz szabadideje, bátran menjen ki a szabadba, de ügyeljen a réteges öltözködésre. A szél főként vasárnap és hétfőn több helyen megerősödhet, emiatt a hőérzet alacsonyabbnak adódik. A szeles tájakon élőknél fejfájás jelentkezhet, ajánlott számukra a borsmenta tea fogyasztása.

A légköri pollenkoncentráció valószínűsíthetően emelkedni fog. A kőris, a nyárfa és a ciprusfélék pollenje egyre intenzívebb tüneteket okozhat az allergiásoknál.

Viszonylag kellemes idő lesz a hosszú hétvégén, ajánlott a szabadban tartózkodni, azonban célszerű rétegesen öltözködni

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat