2018. július 22., Magdolna

Ítéletidő Vietnamban és Kínában


ICI Interaktív Zrt. - 2009. július 6., hétfő, 11:09

Az elmúlt napok heves esőzései következtében áradások és földcsuszamlások pusztítanak Vietnam északi és Kína déli területein. A hétvégi ítéletidőben, Vietnamban legkevesebb 30, Kínában pedig legalább 20 ember vesztette életét.

Ázsia délkeleti részénél egy markáns, alacsonynyomású képződmény alakította az időjárást az elmúlt napokban kiadós esőzéseket okozva a térségben. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék hatására számos folyó kilépett medréből, a felázott talajon pedig földcsuszamlások indultak el.

Vietnam északi tartományát sújtotta leginkább az ítéletidő, ahol helyenként a 24 óra alatt lehullott csapadék mennyisége a 110 millimétert is meghaladta. Az áradások és földcsuszamlások miatt több út is járhatatlanná vált a térségben, tönkrementek az elektromos vezetékek, és tönkrement a rizstermés is. Az országban július és október között viszonylag gyakoriak a nagy viharok és a nyomukban kialakult áradások.

Kína déli részén a kisebb folyók mind kiléptek medrükből, az áradások miatt eddig legkevesebb 20 ember vesztette életét, és 300 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Guangxi tartomány kereskedelmi központjának, Rongshuinak legforgalmasabb utcáján két és fél méter magasan hömpölygött a víz. A leginkább érintett területek az ország déli megyéi.

A csapadékos időjárás a térségben várhatóan a következő napokban is folytatódik, további kiadós esőzéseket okozva Vietnamban és Kínában.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat