2018. július 20., Illés

Ítéletidő vár Sanghajra a hétvégén


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 9., kedd, 10:07

Az előrejelzések szerint továbbra is egyenesen Sanghaj felé tart a Muifa tájfun, vasárnap lesz az ítéletidő. A Karib-térségben viszont a nagy esőzés után átmenetileg szétesett az Emily trópusi vihar.

A Muifa tájfun (a tájfun a trópusi ciklon délkelet-ázsiai neve) csütörtökön hatalmas szélviharral, felhőszakadással elérte a Japán Okinava-szigeteket, pénteken pedig már a Kelet-kínai-tenger fölé jutott.


A Muifa tájfun a japán Okinava-szigeteknél pénteken

A Japán Meteorológiai Ügynökség előrejelzése szerint a kínai partokat vasárnap Sanghaj közelében éri el, ahol egyre nagyobb fokozatú készültséget rendelnek el. A Muifa jelenleg a Saffir-Simpson skála szerint a kettes-hármas fokozat határán áll, mivel benne a legnagyobb tízperces átlagszél meghaladja a 160 km/órát, a legnagyobb széllökés pedig több mint 210 km/óra. Vasárnapig a Muifa tovább erősödik.

A szél mellett a rendkívül heves csapadék okozhat jelentős károkat Kína egyik legsűrűbben lakott területén.


A Muifa tájfun pénteken (Naval Research Laboratory)

Amerika egyelőre fellélegezhet

A korábban várttal ellentétben az Emily trópusi vihar átmenetileg feloszlott, miután Haitiben és Kuba keleti részén hatalmas esőzéseket okozott. A veszély azonban még nem múlt el. Egyes amerikai meteorológusok szerint ugyanis az Emily újra megszülethet Kuba közelében, és akkor mégiscsak Florida közelében haladna el.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat