2020. február 24., Szökőnap

Ítéletidő Ausztráliától az USA-ig


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 1., kedd, 15:42

Ausztrália északkeleti részét négyes erősségű trópusi ciklon érte el. Az Egyesült Államokban nagy területen fordul elő intenzív havazás és hófúvás.

A Yasi trópusi ciklon megközelített Ausztrália északkeleti vidékét. A viharobjektum az ötfokozatú Saffir-Simpson skálán négyes fokozatot ért el, benne a legnagyobb széllökés meghaladja a 270 km/órát. Bár az érintett térség, Queensland állam északkeleti partvidéke viszonylag gyéren lakott, két nagyobb településben, Cairns és Townsville városában nagyfokú készültséget rendeltek el. A szélrohamok ugyanis az óceán vizét több méterrel megemelhetik a partközelben, a hatalmas hullámok szökőárt okozhatnak. A heves csapadék hatására pedig a folyók léphetnek ki medrükből. A hónap eleji nagy ausztrál árvíz térségét szerencsére nem érinti a Yasi.

Megbénul a közlekedés a hóviharban

Az USA jelentős részét újabb hóvihar sújtja. A Texas állam északi határától egészen a Nagy-tavak keleti széléig húzódó aktív frontzóna mentén kiterjedt, intenzív havazás fordul elő kedd reggeltől várhatóan csütörtökig, miközben egyre erősebb szél fúj. Kansas City és Chicago térségében megbénulhat a szárazföldi és légi közlekedés egyaránt.

A frontzóna déli oldalán, különösen a Préri déli részétől New York államig terjedő sávban pedig kiadós ónos eső várható, az előrejelzések szerint akár néhány centis vastagságot is elérhet a felszínen képződő jégréteg.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat