2020. február 20.,

Ismét támad a tél?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. január 13., szerda, 14:23

Január első hetében a teljes ország fehérbe öltözött, ám a következő napokban fokozatos enyhülés következett. Az enyhülés mértéke jelentős volt, ugyanis január 11-én majdnem megdőlt az országos melegrekord. De mi várható a folytatásban? Újra jön a hideg? Olvassák el a cikkünket a részletekért!

Január 4-én országszerte fehérbe borult a táj, ez volt az idei tél „első támadása". A következő napokban a havazás mellett már ónos eső és havas eső is többfelé előfordult. A fokozatos enyhülésnek köszönhetően hétvégén már a kiadós esőkről szóltak a hírek. Az enyhülés január 11-én érte el az átmeneti maximumát, amely kis híján rekorddal is járt. Mindössze néhány tized hiányzott a napi országos melegrekord megdőléséhez több déli, délnyugati településen is. A sokéves átlag 2 fok körülinek adódik ebben az időszakban.

Az ICI Interaktív Meteorológia maximum hőtérképe 2016.01.11-én. A déli országrészben több településen is majdnem megdőlt a napi melegrekord.

Mi várható a következő napokban? Ismét lehűlésre lehet készülni! Ezt leginkább vasárnap fogjuk megérezni, hiszen akkor már napközben is jó eséllyel fagypont alatt marad a hőmérséklet. Észak felől hideg, száraz levegő érkezik hazánkba, amelynek köszönhetően a jövő hét folyamán éjszakánként a fagyzugos helyeken akár -15 fok alatti hőmérsékletek is előfordulhatnak.

A várható időjárás 2016. január 14-20. között

Sokak számára megterhelő lehet ez a változás! A szívpanaszok erősödhetnek, az érintetteknek ajánlott kerülniük az extra terhelést, számukra a galagonya tea fogyasztása ajánlott!

A napos időben érdemes a D-vitamin raktárakat feltölteni, tenni egy nagy sétát a friss levegőn. Ugyanakkor a télies, réteges öltözködés ajánlott, hiszen nagy a megfázásveszély. Az immunrendszer ilyenkor legyengül, ezért érdemes fokozni a vitamin bevitelt. Ajánlott a gyümölcsfogyasztás, remek választás a narancs, a citrom vagy a kivi. Érdemes kipróbálni a csipkebogyó teát!

A csipkebogyó vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat