2020. február 28., Ákos, Bátor

Ismét rekordokat döntöget a felmelegedés


ICI Interaktív Zrt. - 2016. július 21., csütörtök, 15:33

A hivatalos mérések kezdete óta még soha nem volt ilyen meleg a Földön az első hat hónap, a kutatók szerint pedig további melegedésre kell számítani.

2016 első fele, azaz a január 1-től június 30-ig terjedő időszak volt a Földön valaha mért legmelegebb hat hónap, miközben az északi-sarki jégtakaró kiterjedése a 30 évvel ezelőttihez képest 40%-kal, azaz csaknem a felére csökkent  - közölte a NASA (magyarul: Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal). 

A viszonyítási időszakhoz, azaz a 19. század végéhez képest a Föld átlaghőmérséklete 1,3 fokkal emelkedett, az 1880-as években kezdődött mérések óta pedig immár 14 egymást követő hónapban döntött rekordot. Új-Zélandon sosem mértek még ilyen magas hőmérsékleteket, ezen kívül Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, és például Ausztráliában is több mint egy fokkal magasabb a mért átlaghőmérséklet a korábban tapasztalthoz képest. 2015-ben ráadásul El-Nino év kezdődött, a szokatlan éghajlati jelenség pedig hozzájárul az északi félteke sarki jégsapkájának extrém gyors csökkenéséhez is, habár a teljes jelenségért önmagában nem okolható. A tudósok szerint a hőmérséklet növekedése egy "alapvető trend" bolygónk jelenlegi éghajlatának változásában, amit a jelenleg ugyancsak rendkívül magas légköri szén-dioxid koncentráció válthatott ki.

Forrás: noaa.gov

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat