2018. szeptember 22., Móric

Ismét porvihar Phoenix-ben


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 19., péntek, 10:01

Ismét porvihar csapott le Phoenix városára csütörtökön, elsötétítve az eget. Július eleje óta már a harmadik porvihar okoz közlekedési káoszt a városban.

Az óriási porgörgeteg, amit haboob-ként ismernek Arábiában és Arizona környékén, csütörtökön este 6-kor érte el a várost.

Számos induló és érkező repülőjárat késett közel egy órát a vihar miatt, és a közutakon is életveszélyes feltételek alakultak ki.

A kidőlt villanyoszlopok miatt kb. 3500 háztartás maradt áram nélkül több órán keresztül a város délkeleti részén.

A meteorlógusok szerint a vihar közel 100 kilométer/órás széllel csapott le, és terítette be homokkal Arizona legsűrűbben lakott vidékeit.

 

Forrás: Matt York, AP
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat